top of page
Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia

Laillistettu ravitsemusterapeutti, kouluttaja ja kirjailija

Olen Pirjo Saarnia, laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Valmistuin Kuopion (Itä-Suomen) yliopistosta v. 1999 ja aiemmalta koulutukseltani olen YO-merkonomi. Vuodesta 2006 lähtien olen toiminut päätoimisesti ravitsemusasiantuntija-yrittäjänä.

20 vuoden aikana olen työskennellyt monenlaisissa ravitsemusasiantuntijan tehtävissä ja auttanut jo tuhansia suomalaisia parantamaan ravitsemustilaansa ja terveyttään. Olen toiminut ravitsemusterapeuttina, opetustöissä, diabeetikon ruokailuun liittyvässä projektissa, varusmiesten terveydenedistämisen projektissa. Olen tehnyt myös yhteisyötä Suomen Taitoluisteluliiton nuorten (11-16-vuotiaiden) sekä pohjoismaisten luistelijoiden kanssa sekä Moskito-Television:n kanssa (Kaappaus Keittiössä).

Olen kirjoittanut yli sata julkaistua ravintoartikkelia ja yhdeksän ravintokirjaa (Wsoy, Otava ja Viisas Elämä). Toimin Kotilääkäri -lehden ravitsemusterapeuttina ja olen tehnyt paljon yhteistyötä myös Hyvä Terveys - ja ET -lehtien kanssa. 

Elämäntehtävänä saada ihmiset ymmärtämään ruoan valtavat vaikutukset

Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveys ovat aina olleet lähellä sydäntäni. 

Haluan saada ihmiset voimaan paremmin ja ymmärtämään ravinnon valtavat vaikutukset. Ravinnolla on meille paljon annettavaa ja se parantaa ja lieventää oireita, kunhan vain antaisimme ravinnolle mahdollisuuden näyttää tehonsa.

Virallisen ravitsemustieteen koulutuksen lisäksi olen opiskellut myös täydentäviä hoitomuotoja - muun muassa luontaislääkintää ja perinteistä kiinalaista lääketiedettä. Täydennän omaa terveellistä ruokavaliotani laadukkailla ravintolisillä.

Hyvinvointi lähtee aina monipuolisesta ja terveellisestä ruokavaliosta, mutta aina hyväkään ruokavalio ei välttämättä riitä, vaan tarvitaan tueksi laadukkaita ravintolisiä. Oman kehon kuuntelu ja tunteminen on tärkeää, yhtä lailla kuin tutkitun tiedon kuunteleminen. Eikä vuodenaikojakaan tulisi unohtaa; keho hyötyy siitä, että kesäkuumalla ja talvikylmällä tarjotaan sille vuodenaikojen mukaista ruokaa - talvella enemmän lämmittävää ja kesäkuumalla viilentävää.

Luotan tutkittuun tietoon, mutta en kannata lautasmallia

Syömämme ruoka on yksi merkittävimmistä keinoista, jolla voimme vaikuttaa omaan hyvinvointiimme. Itse arvostan kunnollista perusruokaa - lähellä tuotettua ja mahdollisen vähän käsiteltyä ruokaa. Kun ruokavalion perusteet ovat kunnossa, kaikkea voi syödä ja juoda kohtuudella eikä silloin tarvita musta-valkoisia ja kieltoja täynnä olevia dieettejä. Ihmisen yksilöllisyys tulisi aina huomioida ruokavaliota laadittaessa, sillä yksi ja sama ruokavalio ei aina tuo parhaita mahdollisia tuloksia kaikille meistä.  

Pirjo-Hugo.jpeg

ASIANTUNTIJANA MEDIASSA

Untitled design (13).jpg

HS

Huijaus hyllyjen välissä

Moni meistä tulee huijatuksi ruokaostoksilla, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti ja tietokirjailija Pirjo Saarnia. Sen voisi estää, ja siksi hän haluaa opettaa meidät lukemaan pienellä präntätyn tekstin ruokapakkauksista. (koko artikkeli vain tilaajille)

Untitled design (14).jpg

ESS

Ravitsemusterapia auttaa ylipaino-ongelmiin, mutta vastaanotolle on vaikea päästä – terapeutit korostavat painonpudotuksen olevan laaja elämäntapamuutos

Painonpudottaja ei tarvitse syyllistämistä, vaan käytännöllistä apua ja tukea arjessa. (koko artikkeli vain tilaajille)

Untitled design (15).jpg

IS

Väärinkäsitys maitotuotteista

Ravitsemusterapeutti kertoo, mikä hyvin yleinen väärinkäsitys maidosta on syytä korjata: Esimerkiksi jogurtin, viilin ja piimän käytöllä sekä kohtuullisella juuston syömisellä näyttäisi olevan suotuisa vaikutus luustoon. 

B0E32857-7730-4356-B9B5-0FB17A7D5CFB.jpeg
bottom of page