pirjo-lautanen.jpg
Laillistettu ravitsemusterapeutti, kouluttaja ja kirjailija

Olen Pirjo Saarnia, laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Valmistuin Kuopion (Itä-Suomen) yliopistosta v. 1999 ja aiemmalta koulutukseltani olen YO-merkonomi. Vuodesta 2006 lähtien olen toiminut päätoimisesti ravitsemusasiantuntija-yrittäjänä.

20 vuoden aikana olen työskennellyt monenlaisissa ravitsemusasiantuntijan tehtävissä ja auttanut jo tuhansia suomalaisia parantamaan ravitsemustilaansa ja terveyttään. Olen toiminut ravitsemusterapeuttina, opetustöissä, diabeetikon ruokailuun liittyvässä projektissa, varusmiesten terveydenedistämisen projektissa. Olen tehnyt myös yhteisyötä Suomen Taitoluisteluliiton nuorten (11-16-vuotiaiden) sekä pohjoismaisten luistelijoiden kanssa sekä Moskito-Television:n kanssa (Kaappaus Keittiössä).

Olen kirjoittanut yli sata julkaistua ravintoartikkelia ja viisi ravintokirjaa (Otava ja Viisas Elämä). Toimin Kotilääkäri -lehden ravitsemusterapeuttina ja olen tehnyt paljon yhteistyötä myös Hyvä Terveys - ja ET -lehtien kanssa. 

Elämäntehtävänä saada ihmiset ymmärtämään ruoan valtavat vaikutukset

Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveys ovat aina olleet lähellä sydäntäni. 

Haluan saada ihmist voimaan paremmin ja ymmärtämään ravinnon valtavat vaikutukset. Ravinnolla on meille paljon annettavaa ja se parantaa ja lieventää oireita, kunhan vain antaisimme ravinnolle mahdollisuuden näyttää tehonsa.

Virallisen ravitsemustieteen koulutuksen lisäksi olen opiskellut myös täydentäviä hoitomuotoja - muun muassa luontaislääkintää ja perinteistä kiinalaista lääketiedettä. 

Täydennän omaa terveellistä ruokavaliotani laadukkailla ravintolisillä ja yrttivalmisteilla.

 

Vaikka hyvinvointi lähtee aina terveellisestä ruokavaliosta, ei hyväkään ruokavalio välttämättä riitä, vaan joskus tarvitaan avuksi ja tueksi tehokkaita, laadukkaita ja luonnonmukaisia täydennysravintovalmisteita. 

Luotan tutkittuun tietoon ja kokemukseen, mutta en kannata lautasmallia

Syömämme ruoka on yksi merkittävimmistä keinoista, jolla voimme vaikuttaa omaan hyvinvointiimme. Itse arvostan kunnollista perusruokaa - lähellä tuotettua ja mahdollisen vähän käsiteltyä ruokaa. Kun ruokavalion perusteet ovat kunnossa, kaikkea voi syödä ja juoda kohtuudella eikä silloin tarvita musta-valkoisia ja kieltoja täynnä olevia dieettejä. Ihmisen yksilöllisyys sekä mahdollisten ravintolisien tarve tulisi aina huomioida ruokavaliota laadittaessa, sillä yksi ja sama ruokavalio ei aina tuo parhaita mahdollisia tuloksia kaikille meistä.  

kysy-kotilaakarilta.JPG
onko-kookos-terveellista.JPG
hyva-terveys-tiimikuva_edited.jpg