top of page

LAITA VERENSOKERI TASAPAINOON JA LAIHDU: 
VS-RUOKAVALIO

Verensokeri tasapainoon
  • Oletko kyllästynyt jojolaihduttamiseen ja koetko aineenvaihduntasi olevan sekaisin?

  • Kertyykö liikakilot vyötärölle liian helposti, vaikka syöt omasta mielestäsi terveellisesti?

  • Koetko olevasi hiilihydraattiherkkä, tai koetko jatkuvaa napostelunälkää tai liiallista makeanhimoa?

  • Onko sinulla usein outoja matalan verensokerin tuntemuksia – heikotusta, hikoilua, ärtymystä, päänsärkyä?

  • Haluaisitko pudottaa painoa turvallisesti, ilman rajoittavien ääridieettien haittavaikutuksia? 

Miksi verensokerin hallinta on tärkeää?

Verensokeriasiat mielletään usein koskettavan vain diabeetikoita, vaikka tasainen verensokeri on äärimmäisen tärkeää meille jokaiselle.


Terveen ihmisen haima säätelee verensokeritasoa niin, että se pysyy turvallisella tasolla. Kuitenkin  verensokeritaso voi nousta ja laskea hetkellisesti liian korkealle ja matalalle. Tällainen "hiilihydraattiherkkyys" ei näy terveydenhuollon sokerimittauksissa, ja siksi moni uskoo omaavansa ”normaalin" sokeriaineenvaihdunnan.

Heittelevät verensokerin seurauksena ovat jatkuva näläntunne, makeanhimo, heikotuksen tunne, päänsärky, ärtymys, joskus jopa hikoilu ja vapina.  


Pitkäaikaisseuraamukset korkeasta verensokeritasosta ovat moninaisia: kroonisten sairauksien tai sairausriskien voimistuminen, matala-asteisen tulehdustilan voimistuminen, haitalliset muutokset verisuonistossa, silmäsairauksien riskien tai oireiden paheneminen, muutamia mainitakseni.

Moni meistä on tietämättään hiilihydraattiherkkä. Hiilihydraattiherkälle myös terveelliset hiilihydraatin lähteet aiheuttavat  voimakkaita verensokerin heilahteluja, etenkin jos hiilihydraatin lähteitä syödään sellaisenaan tai ruoka-aineen rakenne on verensokerille haitallinen.

AdobeStock_368363070.jpeg

Ikävä keskikehon rasva 

Ja entäpä se paino? Miten verensokeri ja painonkehitys liittyvät yhteen?


Jos verensokeri nousee usein liian korkealle, erittyy liiallisissa määrin myös insuliinia (jonka tehtävänä on laskea verensokeria).
Insuliini on elintärkeä hormoni, mutta jatkuvasti koholla olevat insuliinitasot lihottavat!

 

Painonkehitys on noususuuntainen, sillä insuliini lisää rasvan varastoitumista keskivartalolle.
Insuliinin tehtävänä on paitsi siirtää energiaa rasvasoluihin myös estää rasvojen vapauttamista rasvakudoksesta.


Kansankielelle käännettynä liika insuliini lisää rasvan kertymistä vyötärönseudulle.

AdobeStock_88042250.jpeg

Mikä avuksi sitkeään vyötärörasvaan?


Avainsanana on verensokerin ja insuliinin tasaaminen. Tätä ei kannata tehdä kuitenkaan hinnalla millä hyvänsä. Liian nopeasti laihdutetut kilot, liiallinen rasvan tai proteiinin syöminen tai tärkeiden kuitujen hylkääminen, yhtä lailla kuin hyvin proteiiniköyhä pikadieetti suistaa helposti terveyden väärille urille.


Tiedetään, että rasvakudoksen mitokondrioihin tulee herkästi vajaatoimintaa, jos laihdutus on liian nopeaa tai väärällä tavalla toteutettua. Myös suolistomikrobistossa saadaan herkästi aikaan hyvin mikrobien katoa, jos lähdetään soitellen sotaan ilman sen suurempaa miettimistä.

 

Turvallisella tavalla toteutettu painonpudotus, ja pieni verensokerioppi antaa jo paljon paremmat eväät terveyttä edistävään painonpudotukseen.
Kun verensokeritasot opitaan tasaamaan tietyllä tavalla koostetuilla aterioilla, sekä huomioimalla myös ruoan rakenteen vaikutukset verensokeriin, ollaan jo hyvässä matkassa kohti parempia tuloksia.
 

AdobeStock_155977164.jpeg
Untitled design (19).jpg

Tulehduttaako kehon rasva?

Tutkimusten mukaan naisilla ja miehillä on eroja rasva- ja sokeriaineenvaihdunnassa. On myös todettu, että ihmiset reagoivat hyvin eri tavalla hiilihydraatteihin ja niiden vaikutuksiin (mm verensokerin nousuun ja laskuun).

 

Korkeat sokeri- ja insuliinitasot paitsi ovat haitaksi terveydelle, ne myös voimistavat haitallista matala-asteista tulehdusta sekä saavat painokäyrän kääntymään nousuun.


Ja mikä ikävintä; kun rasvaa kertyy korkean verensokerin ja insuliinin vaikutuksesta liiaksi vyötärön seudulle, on tämä keskivartalorasva juurikin sitä terveydelle haitallisinta rasvaa, sillä keskivartalolla oleva rasva tulehtuu hyvin herkästi.

Lisää tulehduksesta voit lukea kirjastani ”Syö oikein, sammuta tulehdus”. 

tasapainota-verensokeri-laihdu.jpg

Patentoitu ja turvallinen menetelmä

20 vuoden työkokemukseni perusteella olen todennut, että tasaisesta verensokerista on äärettömän paljon hyötyä terveydelle ja painonhallinnalle.


Sen vuoksi olen laatinut avuksesi turvallisen ja tehokkaan ohjeistuksen; VS-ruokavalion.
Tämä on Patentti- ja rekisterihallituksen patentoima turvallinen ja tehokas ohjeistus.

Tasapainota verensokeria ja laihdu” (Wsoy) on 9.ravintokirjani. Kirja antaa sinulle eväät terveyttä edistävään painonhallintaan.

Tasaisesta verensokerista on hyötyä kaikille, mutta tutkimusten ja käytännön mukaan erityisesti siitä on hyötyä vain kohtuudella liikkuville naisille, hiilihydraattiherkille, metabolisen oireyhtymän omaaville, diabeetikoille, makeanhimoisille, jatkuvaa naposteluhalua omaaville, päänsärystä ja migreenistä kärsiville, glaukoomaa tai silmäsairauksia omaaville, sekä kaikille niille ylipainoa omaaville, jotka haluavat pudottaa painoaan terveys edellä; turvallisesti ja tehokkaasti.
 

Ravintomaailma auttaa

Ravintomaailma.fi -sivustolta löydät myös täsmäohjeistusta tasaiseen verensokeriin ja painonhallintaan.


VS-ruokavalion mukaista ohjausta löydät palvelupaketeista: ”Verensokeri” tai ”VS-dieetti/Jatko”.

Untitled design (12).png
bottom of page